Wat leert u

* Fiber Optic Media
* Multiplexing technieken
*OSI v.s. DoD
* Ethernet Frames
* ARP
* TCP-UDP vervolg
* CIDR – VLSM
* FTP Active/Passive
* DDNS – OpenDNS
* NAT
* VLAN vervolg
* VPN * Security SSL/TLS
* Praktijk

Doelgroep : Professionals, consultants, (storings)monteurs, field service technici enz. voor vele branches zoals:

* Kantoorautomatisering
* Mobile devices, smartphone & Tablets
* Inbraak en brand beveiliging
* Industriele automatisering (PLC e.d.)
* Automotive & Transport
* Telecommunicatie
* Domotica / SmartHome
* Installatie Techniek
* Gezondheidszorg
* Procestechniek en sensoren
* CV Instalateurs (thermostaten)
* Wifi omgevingen
* Audio / SmartTV streaming devices
* Wind en Zonne-energie techniek
* Gebouw Beheer Systemen GBS
* Horeca

Deze training wordt op maat gemaakt zodat de deelnemers leren waar echt behoefte aan is. Er wordt tijdens de training veel aandacht besteed aan praktijk zodat men de stof niet alleen kent maar dat men het ook kan toepassen. Uiteraard kan deze training op elke gewenste lokatie gegeven worden. Informeer naar de tarieven.

Omschrijving

De vervolg opleiding sluit aan op de Ethernet TCP/IP basis training van pqtrain. Ook hier wordt weer begonnen met het begin. Waar de basis uitleg gaf over de verschillende UTP configuraties beginnen we in het vervolg bij de diverse Fiber Optic configuraties. Hierna een uitleg over de diverse Multiplex technieken zoals FDM, TDM en WDM.

Het OSI model vergeleken met het DOD referentie model mag uiteraard ook niet ontbreken. Naast het Ethernet V2 frame komen ook de IEEE802.3, RAW Ethernet en IEEE802.3_SNAP (Sub Network Access Protocol) voorbij. Verder worden de volgende protocollen behandeld: ARP, TCP Three way handshake en termination, FTP Active/Passive, ICMP, VPN, NAT, DHCP processen, DynamicDNS en OpenDNS.

CIDR en VLSM komen uitgebreid aan de orde, inclusief een aantal praktijk cases en praktijk oefeningen. Het hoofdstuk Wireless LAN laat de werking van de belangrijkste WLAN protocollen zien en hoe de meest voorkomende problemen hiermee opgelost kunnen worden.

Het praktijk gedeelte bevat o.a. Configureren van een managed switch met VLAN, LAG, STP (Link Aggregatie en Spanning Tree Protocol). Het opzetten van een VPN verbinding en een FTP sessie configureren en opbouwen. Dit gedeelte bevat ook een aantal oefeningen met een Protocol Analyser (Wireshark).