Wat leert u

* Waarom Netwerken
* Local Area Network
* Network Topologies
* Ethernet
* Connectivity Devices
* HUB, Switching, Tranceivers
* Repeaters, NIC
* TCP-IP Addressering
* Subnetting
* IPV4 vs IPV6
* TCP/IP Tools
* DNS, DHCP, FTP * Security
* Routers, Gateway, Firewall

Doelgroep : Professionals, consultants, (storings)monteurs, field service technici enz. voor vele branches zoals:

* Kantoorautomatisering
* Mobile devices, smartphone & Tablets
* Inbraak en brand beveiliging
* Industriele automatisering (PLC e.d.)
* Automotive & Transport
* Telecommunicatie
* Domotica / SmartHome
* Installatie Techniek
* Gezondheidszorg
* Procestechniek en sensoren
* CV Instalateurs (thermostaten)
* Wifi omgevingen
* Audio / SmartTV streaming devices
* Wind en Zonne-energie techniek
* Gebouw Beheer Systemen GBS
* Horeca

Deze training kan helemaal op maat gemaakt worden zodat de deelnemers leren waar echt behoefte aan is. Er wordt tijdens de training veel aandacht besteed aan praktijk zodat men de stof niet alleen kent maar dat men het ook kan toepassen. Uiteraard kan deze training op elke gewenste lokatie gegeven worden. Informeer naar de tarieven.

Omschrijving

De Ethernet TCP/IP Basis opleiding is bedoeld voor technici zonder of met beperkte kennis van huidige netwerk omgevingen. Hier wordt begonnen met het begin. Na de introductie worden er een aantal belangrijke ICT begrippen uitgelegd gevolgd door verschillende UTP configuraties. Binair en Hexadecimale tallenstelsels worden uitgelegd, en hoe hiermee netwerkadressen worden gemaakt (MAC en IP).

Het OSI referentie model mag uiteraard ook niet ontbreken. De werking van Ethernet komt voorbij gevolgd door de introductie van de TCP-IP protocol suite. Verder worden de volgende protocollen behandeld: IP, TCP, UDP, ICMP, DNS en DHCP.

Er wordt uitgebreid ingegaan in de opbouw van IPv4 adressen, en de functie van het Subnetmasker wordt duidelijk uigelegd.

Het praktijk gedeelte bevat o.a. Configureren van routers en andere IP devices. De laatste praktijk oefening bestaat uit het aansluiten, configureren en testen van een kompleet netwerkje waarbij alle theorie in de praktijk wordt gebracht, inclusief APIPA en Port forwarding.

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van een zelf geschreven naslagwerk van 320 pagina’s full color. Klik op de link hieronder voor een impressie van dit boek.

pqtrain boek impressie Flyer IP Netwerk Trainingen