Waarom Elektronica?

Ondanks dat techneuten steeds minder in aanraking komen met elektronica componenten is basiskennis hierover soms heel handig in de praktijk. Het geeft inzicht in hoe de verschillende onderdelen met elkaar samenwerken waardoor het storing zoeken en oplossen een stuk sneller gaat. Na deze training zijn de deelnemers ook in staat op een gelijkwaardig technisch niveau te communiceren met klanten, collega’s, leveranciers of service organisaties.

Wat leert u

* Wat is Elektronica.
* Elektriciteit.
* De Power Supply Unit
* Geleiders / Isolatoren
* De Stroomkring en schema
* Stroom, Spanning en Weerstand
* Wet van Ohm
* Vermogen
* Weerstanden codes
* Weerstand netwerken
* De Diode en varianten
* De Condensator en varianten
* De Transistor en varianten
* IC’s opbouw en behuizingen
* Speciale IC’s
* PCB (Printplaten)
* Basis Digitale Techniek
* Geheugen elementen
* Componenten in de Praktijk
* ESD Statische Elektriciteit
* Het Peltier Element
* 1 Dag Praktijk

Elektronica Basis boek impressie.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor deelnemers met een technische achtergrond maar geen of weinig kennis hebben van elektronica. Er wordt begonnen met algemene kennis over elektriciteit wat de basis is van elke elektronische schakeling. Vervolgens worden de belangrijkste componenten behandeld zoals weerstanden, condensatoren, spoelen en een aantal halfgeleiders zoals de diode, transistor en een aantal IC’s. Na een uitleg over de montagemogelijkheden van de diverse componenten op een printplaat nemen we een kijkje in de keuken van de digitale elektronica en techniek.

Na de bespreking van de diverse componenten en coderingen van deze componenten worden er een aantal voorbeelden besproken hoe deze in de dagelijkse praktijk toegepast worden. Tenslotte wordt de grootste vijand van de moderne elektronica behandeld, namelijk ESD (Electro Static Discharge). Als toegift nog een korte uitleg over het Peltier-Seebeck element.

Het theorie gedeelte duurt 2 dagen of 4 avonden. Als afsluiting krijgen de deelnemers de kans om alle theorie in de praktijk te brengen aan de hand van een aantal prakticum opdrachten.

Youtube over Solderen.

Elektronica Solderen.

Youtube scheidings transformator.

Elektronica Scheidingstravo.

Heeft u vragen neem dan contact op met Peter Quene